Santa Maria Tex Mex -valikoima täydentyy: uudet tortillasipsit ja gluteeniton tortilla kutsuvat makumatkalle

20.4.2022

Pauligin Santa Maria -uutuudet tarjoavat uusia makuelämyksiä ja gluteeniton tortilla uudistuu entistäkin herkullisemmaksi. 

Pauligin Taloustutkimuksella vuonna 2020 teettämän tutkimuksen mukaan nachot on suomalaisten toiseksi suosituin Tex Mex -ruokalaji heti tortillojen jälkeen*. Monipuoliset nachot sopivat sekä osaksi Tex Mex -ateriaa että sellaisenaan naposteltaviksi. Lähes neljäkymmentä prosenttia kuitenkin kaipaa lisää erilaisia makuja tortillasipseihin**. Santa Maria -sipsiuutuudet Sour Cream & Chives ja Pico de Gallo Tortilla Chips ovat jo ennakkoon saaneet makutesteissä suitsutusta***. 

Raikkaan erilaiset tortillasipsiuutuudet 

Santa Maria -uutuudet rouskahtavat juuri uusien makujen ystäville. Klassinen makuyhdistelmä, Sour Cream & Chives sopii loistavasti dippien ja salsojen kanssa joko osana Tex Mex -ateriaa tai herkutteluun sellaisenaan. Kermaviili tuo sipseihin raikkaan mutta täyteläisen maun, jota tasapainottaa ruohosipulin aromi. 

Alkujaan meksikolaisesta ja Tex Mex -ruoanlaitosta tuttu Pico de Gallo tuo suomalaiseen snacks-valikoimaan jotain aivan uutta. Tomaatti ja sipuli antavat Pico de Gallo -mausteeseen syvyyttä ja makeutta, joka sopii täydellisesti yhteen limen kirpeyden, tuoreen korianterin aromin ja jalapeñon tulisuuden kanssa. 

Molemmat uudet tortillasipsit ovat täynnä makua, joten hieman pienempikin pussi riittää tyydyttämään naposteluhimoa. 

– Kokeile murskata myös näitä uusia maustettuja nachoja esimerkiksi fajitaksen sisään, salaatin tai sosekeiton päälle. Kun tortillasipsi itsessään sisältää paljon makuja, ei lisämausteita enää välttämättä tarvita. Maissilastut ovat yllättävän monipuolisia raaka-aineita keittiössä, Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva vinkkaa. 

Uutta gluteenitonta herkkävatsaisille 

Tex Mex -pöydän äärelle ovat tervetulleita kaikki! Tästä syystä Santa Maria on tehnyt tuotekehitystä ja päivittänyt gluteenittoman tortillan reseptiä. Uuden reseptin ansiosta gluteenittomat tortillaletut ovat herkullisen pehmeitä ja joustavia.  

Gluteeniton ruokavalio on yksi yleisimmistä erityisruokavalioista Suomessa. Suomessa keliakiaa sairastaa noin 2 prosenttia väestöstä.**** Gluteenia välttävät kuitenkin monet muutkin kuin keliakiaa sairastavat. Seitsemästä prosentista kotitalouksia löytyy gluteenitonta ruokavaliota noudattava henkilö ja jopa 15 prosenttia ilmoitti kyselyssä haluavansa vähentää gluteenin määrää ruokavaliossaan.***** Tästä syystä gluteenittomille tortillaletuille on kysyntää. 

Tex Mex kasvattaa suosiotaan Suomessa 

Kaiken kaikkiaan Santa Maria valmistaa tortilloja lähes 100 miljoonaa kiloa vuodessa. Tortillat on kansainvälisen ruokatalo Pauligin valmistamista tuotteista kaikista suurin tuoteryhmä. Tex Mex on jatkanut Suomessa kasvuaan******. Tex Mex -ruokalajeja syödään myös aiempaa laajemmin, perheiden ruokapöydistä löytyy yhä useammin muun muassa quesadilloja ja nachoja. Jo lähes neljä kymmenestä kotitaloudesta on ostanut tortillasipsejä viimeisen vuoden aikana******. Tortillasipsejä käytetään niin Tex Mex -aterian osana kuin naposteluun. 

Tiesitkö tämän nachoista? 

Tortillalastut tehtiin alun perin paistamalla tai kuivattamalla maissitortilloja. Näitä lastuja kutsutaan Meksikossa nimellä totopo. Tarina kertoo, että nacho-annoksen, eli sulatetun juuston ja chilin kanssa tarjoiltavat maissilastut keksi aikoinaan 1940-luvulla Ignacio ”the Nacho” Anaya Meksikon Piedras Negras -kylässä aivan Texasin rajan lähellä. (Lähde: Kate Samuelson, Time.com) 

Tex Mex -termit: 
Santa Maria -sivuilta löytyy Tex Mex -sanastoa ja runsaasti reseptejä aina enchiladasta quesadillaan asti: https://www.santamariaworld.com/fi/taste/tex-mex/tex-mex-yhdistaa-makumaailmat-ja-ihmiset/

Uutuustuotetiedot

Santa Maria Tortilla Chips Sour Cream & Chives 185 g 
Rapeat, klassisella makuyhdistelmällä maustetut nachot. Kermaviili tuo tortilla chipseihin raikkaan, mutta täyteläisen maun, jota tasapainottaa ruohosipulin aromi. 

Santa Maria Tortilla Chips Pico de Gallo 185 g 
Rapeat maissilastut, jotka on maustettu aivan uuteen tapaan meksikolaisesta ja Tex Mex -keittiöstä tutulla mausteseoksella. Tomaatti ja sipuli tuovat Pico de Gallo -mausteeseen syvyyttä ja makeutta, joka sopii täydellisesti yhteen limen kirpeyden, tuoreen korianterin aromin ja jalapeñon tulisuuden kanssa. 

Santa Maria Gluteeniton Tortilla 224 g 
Uudella, paremmalla reseptillä leivotut gluteenittomat tortillat hellivät kaikkien gluteenia välttävien makuhermoja ja vatsoja. Tortillaletut ovat entistä pehmeämpiä ja joustavampia.  

Lisätietoja
Pirjo Hästbacka, viestintäpäällikkö, Paulig, p. 050 356 8359  

Lähteet:  
* Tex Mex, Taloustutkimus 2020, n=1030 
** Santa Maria packaging design test, Finland n=300, Cambri, 06/2021 
*** Ipsos sensory test 03/2021  
****Keliakialiitto.fi 
***** NielsenIQ Homescan Survey, Sept 2020 
****** NielsenIQ Homescan 52 viikkoa, päättyen 2.1.2022 

Lataa korkearesoluutiokuvat

Back to top