Pauligin kahvilähettiläitä 72 vuoden ajan

Yksi maailman erikoisimmista ja mielenkiintoisimmista ammateista on ollut Pauligin kahvilähettiläs, joka toimi kahvin tutkimusmatkailijana. Pauligin kahvilähettiläät ovat kulkeneet suomalaisen kahvikansan parissa yli 70 vuotta ja elivät tiiviisti mukana suomalaisen kahvikulttuurin muutoksissa. Vuodesta 1950 lähtien Pauligin kahvilähettiläänä on toiminut 20 valloittavaa persoonaa, joista kukin on tuonut työhön uusia ulottuvuuksia.

Kukin kahvilähettiläs on heijastellut omaa aikakauttaan ja vaikka tehtävät ovat muuttuneet vuosien aikana, on Pauligin kahvilähettilään olemassaolon tarkoitus kuitenkin pysynyt muuttumattomana kautta aikojen: hän inspiroi kahvikansaa ja rikastutti suomalaisten kahvihetkiä iloisella ja kiinnostavalla persoonallaan, ideoillaan ja vinkeillään.​

Kahvin kuluttajia kiinnostavat tänä päivänä monipuoliset sisällöt ja kahvin matka aina alkuperämaista kotikeittiöihin. Haluamme vastata näihin toiveisiin tuottamalla kahvin ammattilaisten siivittämänä monipuolista sisältöä ja kertomalla kahvin viljelyyn, valmistamiseen ja vastuullisuuteen liittyvistä aiheista, maistuvaa reseptiikkaa unohtamatta. Näin ollen vuonna 2022 silloisen kahvilähettilään määräaikaisen roolin tultua päätökseen, uutta kahvilähettilästä ei haettu jatkamaan roolia.

 

Iinaroosa on Pauligin 20. kahvilähettiläs
2019
Inkun lempikahvi

Iinaroosa Kanth

Paula nro 20

Vuoden 2019 alussa alkoi 20. Pauligin kahvilähettilään rekrytointi ja uudeksi kahvilähettilääksi valikoitui Iinaroosa Kanth. Uuden kahvilähettilään myötä päätettiin uudistaa työnkuvaa ajanhengen mukaisesti, mutta perinteitä kunnioittaen. Uudistuksen myötä luovuttiin Paula-nimikkeestä sekä Sääksmäen kansallispuku museoitiin. Pauligin Inkku oli tämän päivän kahvimaailman tutkimusmatkailija ja aktiivinen sosiaalisen median sisällöntuottaja, joka innosti ihmisiä inspiroivalla ja aidolla sisällöllään. 2022 Kahvilähettilään pesti päättyi.

2015
Maijan suosikkikahvi

Maija Niemi

Paula nro 19

2010-luvun kahvipöytäkeskustelut käydään verkossa, mobiilissa ja liikkeellä.  Järjestyksessään 19. Paula, Maija Niemi, astuikin kokonaan uudenlaiseen Paulan pestiin some-aktiivina kahvin tutkimusmatkailijana. Paulan brändi koki vuonna 2015 todellisen uudistuksen entistä nykyaikaisempaan ja digitaalisempaan suuntaan, ja samalla Paula on saanut uuden rennomman tyylin. Uudistunut Paula on aktiivinen ja intohimoinen sisällöntuottaja sosiaalisen median kanavissa. Maija aloittaa aamunsa nauttimalla Paulig Parisien - kahvia kuuman maidon kera.

2013
Nooran suosikkikahvi

Noora Ylikoski

Paula nro 18

Noora Ylikoski valittiin lähes parinsadan hakijan joukosta uudeksi Paulaksi kesäkuussa 2013. Paula-kautenaan Nooran saattoi tavata kertomassa kahvin kiehtovasta maailmasta monissa tapahtumissa eri puolilla Suomea – sekä tietenkin enenevissä määrin myös sosiaalisessa mediassa: Paulan blogissa, Pauligin Facebookissa ja Instagramissa. Kun Juhla Mokka -kahvi täytti 85 vuotta, Paula vieraili Suomen kaikissa maakunnissa Juhla Mokka ja maakuntien makuparit -kiertueen mukana etsimässä parhaita kahville sopivia tarjottavia.

2010
Ullan suosikkikahvi

Ulla Ristkari

Paula nro 17

Lahtelainen Ulla Ristkari valittiin Pauligin 17. Paulaksi kesäkuussa 2010. Samana vuonna juhlittiin Suomen vanhimpiin PR-henkilöihin kuuluvan Paulan 60-vuotisjuhlavuotta. Ulla jatkoi Paulan työtä perinteiseen tapaan vierailemalla myymälöissä, kahviloissa, messuilla, koulutustilaisuuksissa sekä taide- ja kesätapahtumissa. Ulla otti haltuunsa myös Paulan Instagram-tilin ja välitti näin reaaliaikaisia kuvaterveisiä keikoiltaan.

2007
Annin suosikkikahvi

Anni Tarhonen

Paula nro 16

Hyvän kahvin päivänä 6.6.2007 julkistettiin 16. Paula, lahtelainen Anni Tarhonen. Iloinen ja lämminhenkinen Anni jatkoi edeltäjiensä työtä laadukkaan kahvin puolestapuhujana. Anni myös tavoitti suuren määrän suomalaisia kertomalla työstään niin omassa blogissaan kuin Facebookissakin. Annin Paula-kaudella lanseerattiin Presidentti Gold Label -kahvi ja siitä tuli myös Annin lempikahvi.

2004
Emmin suosikkikahvi

Emmi Salonen

Paula nro 15

Pauligin Paula sai jälleen uudet kasvot, kun aurinkoinen Emmi Salonen valittiin Paulaksi 6.6.2004. Samalla vietettiin ensimmäistä Hyvän kahvin päivää. Emmin aikana Paulig lanseerasi uusia herkullisia Frezza-makuja ja vastuusertifioidun Paulig Mundo -kahvin. Paahtimotoiminta ja Paula täyttivät 100 vuotta. Paula-kauden jälkeen Emmi jatkoi kahviasioiden koulutusta Pauligin Barista Instituutin kouluttajana. Emmi nauttii Juhla Mokka Luomu -kahvia.

2002
Virpin suosikkikahvi

Virpi Malkamäki

Paula nro 14

Vuonna 2002 valittiin 14. Paula, Virpi Malkamäki. Hänen kaudellaan Paulig toi markkinoille Presidentti Tumma Paahto -kahvin ja viileät maitokahvijuoma Frezzat. Virpi nauttii mielellään Juhla Mokka Tumma Paahto -kahvia.

1999
Sannan suosikkikahvi

Sanna Leinonen

Paula nro 13

Vuonna 1999 valittu 13. Paula Sanna Leinonen sai mielenkiintoisia tehtäviä Pauligin kahvien markkinoinnissa erikois- ja alkuperämaakahvien esittelyn myötä. Sannan kaudella Paulan tehtäviin kuului entistä enemmän kahvitrendien ja kahvilakulttuurin esilletuominen. Sannan lempikahvi aamuisin on Paulig Parisien -kahvista valmistettu Café au lait.

1996
Tarun suosikkikahvi

Taru Tukeinen

Paula nro 12

Taru Tukeinen aloitti Paulan tehtävät vuonna 1996. Tarun aikana Paulig uudisti nuorille aikuisille suunnatun Brazil-kahvin ja toi markkinoille Presidentti After Dinner -kahvin.  Paulig täytti 120 vuotta. Paula-palvelu otti käyttöön uuden ilmaisnumeron, joka löytyy yhä edelleen kahvipakettien kyljestä kuluttajayhteydenottoja varten.

1994
Anna-Leenan suosikkikahvi

Anna-Leena Lundén

Paula nro 11

Vuonna 1994 Paulana aloitti Anna-Leena Lundén. Hänen kaudellaan Paulig siirtyi ensimmäisenä Suomessa yksinkertaisiin kahvipakkauksiin eli pelkkään laminaattiin ja pahvikotelo jäi pois. Luontoa säästävä pakkausuudistus toteutettiin tasan 70 vuotta kuluttajapakkausten syntymän jälkeen. Anna-Leena pitää erityisesti Presidentti Black Label -kahvista.

1990
Sannan suosikkikahvi

Sanna Simola

Paula nro 10

Pauligin 10. Paulaksi valittiin vuonna 1990 Sanna Simola. Hän esitteli toimikaudellaan uutuustuote Cafe Moccan. Paulig Instituutti täytti 10 vuotta.

1986
Liisan suosikkikahvi

Liisa Aarnikoivu

Paula nro 9

Liisa Aarnikoivu aloitti Paulana vuonna 1983. Hänen kaudellaan lanseerattiin Gustav Paulig -kahvi.

1983
Helenan suosikkikahvi

Helena Rantanen

Paula nro 8

Helena Rantanen aloitti Paulana vuonna 1983 ja teki tunnetuksi muun muassa uutta Pluspak-vakuumipakkausta. Helena on kertonut Paula-kautensa antaneen innoituksen suunnata viestinnän alalle ja nykyisin hänet tunnetaan toimittajana.

1980
Anna-Liisan suosikkikahvi

Anna-Liisa Uusitalo

Paula nro 7

Vuonna 1980 Paulaksi valittiin kotitalousopettaja Anna-Liisa Uusitalo. Hänen toimikaudellaan käynnistyi nykyään Pauligin Barista Instituuttina tunnettu koulutustoiminta ja markkinoille tuli uutuutena Cafe Espresso.  Papu- ja erikoiskahveille kehitettiin aromipakkaus, venttiilipussi. Anna-Liisa nauttii erityisesti Presidentti-kahvista.

1977
Maisan suosikkikahvi

Maisa Venäläinen

Paula nro 6

Kaikki Paulat ovat olleet vahvasti oman aikakautensa tulkkeja. Maisa Venäläisen toimikaudella 1977-1980 Paulan rooli painottui kahvikonsulentin myymälätyöhön ja hän oli odotettu vieras, missä ikinä liikkuikin – tämä pätee tietenkin kaikkiin Pauloihin!

Maisan nykyisiä kuulumisia pääset lukemaan täältä.

1973
Hilkan suosikkikahvi

Hilkka Alatalo

Paula nro 5

Hilkka Alatalon aikana 1973-1977 Paulig täytti 100 vuotta ja Paulakin esiintyi paljon julkisuudessa. Merkkipäivän kunniaksi valmistettiin erä 100-vuotiskahvia. Se pakattiin kauniiseen puolen kilon tölkkiin, joka oli näköispainos 10 kilon jugendtölkistä paahtimon alkuvuosilta.

Hilkka vieraili vastikään paahtimolla ja kuulumiset taltioitiin tietenkin blogiin!

1969
Mervin suosikkikahvi

Mervi Salonen

Paula nro 4

Mervi Salosen toimikaudella 1969-1973 perustettiin Pauligin kuluttajapalveluosasto, Paula-palvelu, jakamaan tuotetietoutta ja kahvitietoa. Mervi pitää Mundo-kahvista.

1962
Anjan suosikkikahvi

Anja Mustamäki

Paula nro 3

Kiinnostus Paulaa kohtaan oli ennennäkemättömän suurta nimenomaan 1950- ja 1960-luvuilla. Kolmas Paula, Anja Mustamäki, hoiti tehtävää vuosina 1962-1969. Hänen aikanaan Pauligin mainonta sai uuden elementin, Kultakupin, joka 1970-luvulla tuli Paulan tilalle Pauligin kahvin symboliksi.

Huippusuositun Paulan tuoreita mietteitä voit lukea Paulan blogista!

1958
Eilan suosikkikahvi

Eila Sandell

Paula nro 2

Eila Sandell valittiin kahvin keulakuvaksi ja toiseksi Paulaksi vuonna 1958 yleisöäänestyksellä ja vieläpä television välityksellä! Finalistit esiteltiin televisiossa ja kansa sai äänestää voittajan. Samana vuonna Paulig toi kahvivalikoimaansa mannermaisen uutuuden: tummaksi paahdetun Café Parisien -kahvin.

1950
Sinikan suosikkikahvi

Sinikka Kekki

Paula nro 1

Vuonna 1950 ensimmäiseksi oikeaksi Paula-tytöksi valittiin nurmijärveläinen Sinikka Kekki. Oma sisar oli ilmoittanut Sinikan mukaan kilpailuun – kahvin vuoksi. Sekä Paula-tytölle että hänen löytäjälleen oli näet luvassa palkinnoksi kaksi kiloa aitoa kahvia. Kahvi oli vielä säännöstelty tuote ja pula-ajan Suomessa kallisarvoista herkkua. Paulasta tuli heti erittäin suosittu ja toivottu vieras erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Paula esiintyi Pauligin lehti-ilmoituksissa ja mainoselokuvissa. Hän sai pian myös oman nimikkokahvinsa.

Back to top